Fa'aaogāina ole Tulafono a Pascal ile Hydraulic Jack

O lejack hydraulico lo'o iai le upu "fa-lua-toso le afe pusi" ma le manino ma le manino.O se tama'i jack e le sili atu nai lo nai pusi i ni nai taseni pusi, ae e mafai ona si'itia ni nai tone po o le selau o tone o mea mamafa.E matua ofoofogia lava.Ae, o le a le totonu o le eletise jack hydraulic?

SAKA FA'AUTO

Hydraulic Jack o se oloa o le fisiki masani.E ui ina tatou ofo i le poto o le tagata, e tatau ona malamalama i le mataupu faavae galue o le jack hydraulic.O le aso la, o le a ou avatu ia te oe se auʻiliʻiliga faigofie mai le vaʻaiga o le fisiki.Sika eletise.
Muamua lava, e tatau ona tatou malamalama i se aʻoaʻoga masani i masini faʻapitoa, o lona uiga, tulafono a Pascal, tulafono a Pascal, o se tulafono o hydrostatics."Pascal's Law" o loʻo taʻua ai a maeʻa soʻo se vaega i totonu o se sua e le mafai ona faʻapipiʻiina e faʻatupuina se faʻaopoopoga o le mamafa ona o se malosi mai fafo, o lenei faʻaopoopoga o le mamafa o le a tuʻuina atu i itu uma o le sua tumau i se taimi vave lava.

O totonu ole la'au ta'avale e masani lava o se fausaga fa'atusa U lea e feso'ota'i ai se tama'i piston i se piston tele ma tutusa ma se masini feso'ota'i.O le mamafa o le hydraulic o le piston tele e faʻateleina e ala i le oomiina o le lima lima e fesoʻotaʻi ma le piston laʻititi e faʻafeiloaʻi ai le vai i le piston tele.I le taimi nei, atonu e le malamalama nisi tagata.O nai tone o le malosi o loʻo faʻalagolago pea i tagata o loʻo faʻaogaina le mamafa tutusa e faʻamaeʻa ai le siiina?
Ioe e leai.Afai o le tulaga lea, o le mamanu o leneijack hydraulice leai se uiga.E fa'aogaina le tulafono a Pascal i le fisiki.O le fua faatatau o le vaega faʻafesoʻotaʻi o pistons tetele ma laiti i le vai e tutusa ma le fua o le mamafa.Faapea o le malosi i luga o le lima ua faateleina i le 20 taimi e ala i le oomiina o le leve i le piston laitiiti, ma o le fua faatatau o le vaega o fesootaiga o piston tele ma laiti o le 20:1, ona faaluaina lea o le mamafa mai le piston laitiiti i le piston tele. i le 20*20=400 taimi.Matou te o e faʻaaoga le mamafa o le 30KG e faʻapipiʻi ai le lima lima, o le malosi o le piston tele o le a oʻo atu i le 30KG * 400 = 12T.

Faʻaitiitia le malosi o le faʻafeiloaʻiga, i lalo o le faʻatinoga a le Pascal, e mafai ona i ai se faʻavavevave faʻapitoa, ina ia ausia ai le suiga maualuga o le malosi.O le mafua'aga lea o lo'o i ai i se tama'i ta'avale hydraulic se tele o le malosi.


Taimi meli: Nov-05-2021